Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Afyonkarahisar Valiliği koordinasyonunda yürütülen Mutluluk Kervanı Projesi kapsamında depremden etkilenerek Afyonkarahisar’da ikamet etmeye başlayan depremzedelere destek vermeye devam ediyor.

AKÜ Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda depremden etkilenerek Afyonkarahisar’daki Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda ikamet eden öğrencilere yönelik eğitsel destekler, ailelere yönelik psikososyal destekler veriliyor.

Psikososyal Destek Çalışmaları

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi Bölümleri ve İslami İlimler Fakültesinden gönüllü akademisyenlerden oluşan 35 kişilik ekip Tınaztepe ve Çiğiltepe yurtlarında psikososyal destek çalışmalarına devam etmektedir.  Hafta içi her gün 3’er kişilik ekipler her iki yurtta oda ziyaretleri, bireysel görüşmeler yapmakta; tespit edilen ihtiyaçlar için gerekli takipleri gerçekleştirmektedir. Ekipler her hafta toplanarak deneyim paylaşımı ve süreç değerlendirmesi yapmakta, gerektiğinde ilgili birimlerle iş birliği yapmaktadır.

Eğitim Desteği

Eğitim Fakültesi Okul Öncesin Eğitimi Anabilim Dalına bağlı öğretmen adayı gönüllü üniversite öğrencileri Tınaztepe ve Çiğiltepe yurtlarında hizmet veren okul öncesi sınıflarına eğitim döneminin başından bu yana destek vermekte, eğitim programının yürütülmesinde aktif rol üstlenmektedir. Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı akademisyenleri ve gönüllü öğrencileri Çiğiltepe yurdunda öğrencilere yönelik oyun etkinlikleri düzenlemektedir.

Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalında görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Gültekin tarafından ise sınavlara hazırlanma sürecinde olan öğrencilere yönelik Tınaztepe ve Çiğiltepe yurtlarında seminerler verildi. 8. ve 12. sınıflara yönelik etkinlikte “Verimli Çalışma ve Sınavlara Hazırlık” konularında bilgiler aktarılarak, öğrencilerin soruları yanıtlandı.

 

 

 

 

 

 

 

15 Mart 2023, Çarşamba 68 kez görüntülendi