Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile AKÜ Münazara Topluluğu işbirliğinde Kadın Hakları Paneli gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşması Merkez Müdürü Doç. Dr. Letife Özdemir tarafından yapıldı.

Panel Hukuk Fakültesi konferans salonunda 11 Aralık 2023 tarihinde Kamu Hukuku alanında çalışmaları olan aynı zamanda merkez müdür yardımcılığını yürüten Dr. Öğr. Üyesi Mürşide Şimşek moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panelin ilk konuşması merkez danışma kurulunda da yer alan Avukat Nesrin Çelikbilek tarafından “Dünyada ve Türkiye’de Kadının Siyasete Katılımı ve Kadın Hakları” kapsamında yapıldı. Bir diğer konuşma ise Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi olan ve Kamu Hukuku alanında çalışmalar gerçekleştiren Yasin Atalan tarafından “Danıştay’ın İstanbul Sözleşmesi Kararlarının Düşündürdükleri” başlığındaydı.

Etkinlik katılımcıların sorularının yanıtlanması ve konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.

11 Aralık 2023, Pazartesi 48 kez görüntülendi